0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Tinerii decid! Vezi cum s-au desfășurat Audierile publice pe marginea planului de acţiuni a strategiei locale de tineret 2017-2020

La data de 7 decembrie au fost desfăşurate audieri publice pe marginea planului de acţiuni a strategiei locale de tineret 2017-2020, potrivit A.O. Perspectiva din orașul Cahul.

Este prima dată cînd oraşul Cahul va avea o strategie de tineret cu buget şi plan de acţiuni pentru consolidarea politicii de tineret locale.

dincahul.md

50 de tineri din oraşul Cahul au participat activ la discuţii asupra planului de acţiuni în domeniul tineret care include 4 priorităţi :

  • Angajare în cîmpul muncii şi antreprenoriat;
  • Educaţia nonformală;
  • Extinderea serviciilor și valorificarea oportunităților din sectorul tineret și stimularea participării tinerilor spre o viață social activă;
  • Organizarea şi petrecerea timpului liber.

La eveniment a fost prezentă și dna Tatiana Romaniuc- viceprimarul oraşul Cahul, care a încurajat tinerii să se implice activ şi să vină cu propuneri şi îmbunătăţiri asupra planului de activităţi pe următorii patru ani, menit să creeze noi oportunităţi pentru tinerii din oraş şi să contribuie la dezvoltarea multilaterală a acestora.

În calitate de facilitatori au fost implicaţi membrii echipei Vocea Tinerilor din  Cahul, coordonată de Asociaţia Perspectiva, care timp de mai multe luni au lucrat la identificarea problemelor locale de tineret prin efectuarea unui sondaj şi discuţii cu tinerii şi actorii comunitari locali.

După finalizarea lucrului asupra documentului, acesta urmează să fie înaintat spre aprobare Consiliului Orășenesc Cahul pînă la sfîrşitul anului 2016.

Activitatea a fost organizată  Activitatea a fost organizată de Asociaţia Perspectiva în parteneriat cu Primăria oraşului Cahul, în cadrul proiectului  Vocea Tinerilor din Cahul”, implementat de A.O. Perspectiva cu suportul Ambasadei SUA în Moldova.

Ultimele știri:
Articole Populare