0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Trafic de influență la Cahul. CNA a reținut o funcționară de la Judecătoria Cahul, un fost polițist și un avocat

O funcționară de la Judecătoria Cahul, un fost polițist și un avocat sunt cercetați penal, fiind bănuiți de trafic de influență. Aceștia au fost reținuți de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție în după-amiaza zilei de ieri, potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție.

Potrivit denunțătorului, cei trei, acționând în complicitate, ar fi extorcat și primit 6000 de euro pentru a influența completul de judecători din cadrul Curții de Apel Cahul, în vederea primirii unei decizii favorabile în privința unui inculpat, scopul fiind menținerea pedepsei condiționate.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și se dețin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

În privința celor trei a fost pornită o cauză penală în temeiul art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Sursa:cna.md
Ultimele știri:
Articole Populare