0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Trei polițiști au fost reținuți de CNA pentru că ar fi cerut mită

Trei inspectori de patrulare din cadrul Batalionului de patrulare Sud, au fost reținuți ieri de ofițerii CNA (DGT Sud), fiind bănuiți de corupere pasivă.

Reținerea a avut loc urmare a denunțului depus de un bărbat de 29 de ani din Găvănoasa r.Cahul, care a comunicat ofițerilor CNA că a fost oprit, acum câteva zile, de un inspector de patrulare în timp ce ar fi condus automobilul în stare de ebrietate. Pentru a nu documenta cazul, poliţistul ar fi cerut 200 de dolari.

În după-amiaza zilei de ieri, în timp ce se deplasa pentru a transmite suma estorcată, denunţătorul a fost oprit de un echipaj de patrulare. În automobilul de serviciu al Poliţiei se aflau doi colegi de-ai inspectorului care ar fi estorcat banii, care l-au convins să le transmită banii pe care îi datora colegului lor. În urma transmiterii banilor, aceştia au fost reţinuţi, suma estorcată fiind depistată în automobilul de serviciu. În scurt timp, a fost reținut şi al treilea suspect.

Toți bănuiții sunt plasați în izolatorul de detenție provizorie pentru 72 de ore.

Cazul se investighează sub conducerea procurorilor anticorupţie, operaţiunea de reţinere fiind sprijinită de Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI.

Ultimele știri:
Articole Populare