0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Trei tineri specialiști din Spitalul Raional Cahul au beneficiat de premii bănești pentru chirie

Trei tineri specialiști cu studii medicale și farmaceutice implementate la Cahul au beneficiat de premii bănești pentru compensarea cheltuielilor de chirie a spațiului locativ.

O decizie în acest sens a fost luată la data de 22 martie 2018, în cadrul ședinței ordinare al Consiliului Raional Cahul, la solicitarea directorului Spitalului Raional Cahul, prin acordarea subsidiilor IMSP SR Cahul în sumă de 72 mii lei.

Aceste resurse sunt destinate pentru compensarea cheltuielilor de chirie a spațiului locativ (cîte 2 000 lei lunar) tinerilor specialiști (medic chirurg, medic anesteziolog-reanimatolog, medic pediatru).

Scopul principal a fost crearea condiţiilor adecvate de trai şi muncă a tinerilor specialişti în raionul Cahul şi motivarea tinerilor specialiști de a activa în domeniu.

Totodată, de menționat că acești trei tineri specialiști ce actizează în cadrul IMSP Spitalul Raional Cahul prin repartizare beneficiază de îndemnizație unică în valoare de 45 000 lei din partea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, confirmându-se condițiilor Hotărîrii de Guvern nr.857 din 25.10.2017 ”Cu privire la acordarea facilităților tinerilor specialisti cu studii medicale și farmaceutice”.

Ultimele știri:
Articole Populare