4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Un angajat al Serviciului Cadastral Cahul, dar și trei complici ai săi vor compărea pe banca acuzaților pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, escrocherie și confecționarea documentelor false

Procurorii anticorupție din cadrul Oficiului Sud, au transmis în judecată dosarul de învinuire a unui angajat al Serviciului Cadastral Teritorial Cahul și a altor 3 persoane bănuite de depășirea atribuțiilor de serviciu, escrocherie și confecționarea documentelor false.

Oamenii legii au stabilit că bănuiții au pus la cale o schemă prin care au lăsat câțiva locuitori ai municipiului Cahul fără apartamente.

Aceștia ar fi falsificat un buletin de identitate pe numele unei persoane inexistente, ulterior ar fi falsificat și două hotărâri judecătorești ale Curții de Apel Cahul prin care persoanei false i se recunoștea dreptul de proprietate pentru apartamente.

„În continuare, inculpații urmărind ascunderea infracţiunii, precum și faptul ca imobilele să nu mai poată fi redobândite de către proprietarii legali, totodată având scopul obţinerii de beneficii materiale, au vândut imobilele respective altor persoane, care ulterior le-au înstrăinat de mai multe ori” menționează serviciul de presă al Procuraturii Anticorupție.

Potrivit procurorilor, angajatul de la Serviciul Cadastral nu-și recunoaște vina. Ceilalți trei complici, însă recunosc parțial implicarea lor în acțiunile ilegale.

Dacă vina lor va fi demonstrată toți riscă până la 15 ani de privare de libertate. Totodată, bunurilor inculpaților în sumă de peste 700 mii de lei au fost sechestrate.

Ultimele știri:
Articole Populare