0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Un bărbat din Slobozia Mare a deschis o AFACERE PROFITABILĂ care se bucură de SUCCES peste hotare

A investit toți banii câștigați peste hotare în una dintre cele mai vechi îndeletniciri – prelucrarea pieilor. Vorbim despre un tânăr din satul Slobozia Mare, raionul Cahul, care a reuşit să pună pe picioare o afacere care se bucură de succes şi în afara ţării. Bărbatul confecționează din pieile de oi bundițe, papuci de iarnă și huse pentru banchetele mașinilor.

Dumitru Zaporojan şi-a deschis atelierul de prelucrare a pieilor acum cinci ani. El a învățat secretele meșteșugului în Rusia, pe vremea când muncea la negru.

„Aveam ceva bănuți și împreună cu nevastă-mea am hotărât să investim în afacerea asta pentru că am vrut să rămânem acasă. Primii doi ani au fost, sigur, doar experimente. Am ieșit în minus”, a declarat Dumitru Zaporojan

Dintr-o pielicică de miel pot fi confecționate două perechi de papuci de iarnă pentru copii sau una pentru adulți. Totuși, cele mai solicitate sunt husele pentru banchetele mașinilor care se vând la un preț de 500 de lei.

După trei ani de activitate, bărbatul a reușit să-și extindă afacerea şi peste hotare, în special în Rusia şi România. Cele mai solicitate sunt husele pentru banchetele din automobile.

„Chișinăul cumpără cel mai bine pentru că au rude peste hotare și le trimit drept cadouri. În Rusia, în special pleacă mă gândesc eu așa, dar și la noi cumpără lumea, mai ales cei care au scaune din piele și nu au încălzire. Pe perioada iernii sunt primii mei clienți”, a spus Dumitru Zaporojan. 

Dumitru Zaporojan își dorește să-şi extindă afacerea. El spune că ar avea nevoie de cel puțin 20.000 de euro pentru procurarea utilajului performant.

„Să am contracte cu fermele de oi ca să pot să le procur pieile și să am și unde realiza, să am piață de desfacere”, a declarat Dumitru Zaporojan.

„Vom încerca să motivăm acest tânăr pentru a rămâne în localitate pentru că este nevoie ca economia localității să se dezvolte. Am putea să-i găsim un sediu, dar mai puțin am putea să-l ajutăm financiar”, a spus primarul satului Slobozia Mare, Valentina Carastan.

 

 sursa: publika.md
Ultimele știri:
Articole Populare