miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăȘTIRI LOCALESocialUn echipaj al Poliției de Frontieră lovit din plin de un șofer...

Un echipaj al Poliției de Frontieră lovit din plin de un șofer beat

Ieri, 20 iunie, în jurul orei 21:15, în satul Congaz, r.Comrat, un automobil al Direcției regionale SUD a Poliției de Frontieră a fost implicat într-un accident rutier.

Potrivit serviciului de presă al DPF, accidentul rutier a avut loc după ce un autoturism, de model BMW, cu numere de înmatriculare în Marea Britanie a lovit mijlocul de transport de serviciu al Poliției de Frontieră aflat în misiune, care avea dispozitivul sonor și semnalele luminoase în funcțiune.

Șoferul BMW-ului, un moldovean de 22 de ani, locuitor al satului Beșalma, se afla în stare de ebrietate avansată (0,90 mg/l în aerul expirat), nu s-a asigurat la trafic și a ignorat semnalele sonore și luminoase ale autospecialei Poliției de Frontieră care venea în spatele acesteia.

Echipajul Poliției de Frontieră a încercat să evite impactul, în rezultat automobilul de serviciu Dacia Duster s-a inversat, iar cei patru polițiști de frontier au avut de suferit diverse traumatisme, unul dintre care, fiind în stare gravă, a fost transportat de urgență la spital.

Dacă vinovăția șoferului va fi demonstrată, conform art.2641 CP al RM, riscă o amendă de până la 40000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

În prezent, organele de poliție continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate care au fost condiţiile în care s-a produs accidentul. Poliția de Frontieră va acorda tot suportul necesar pentru elucidarea circumstanțelor.

Toți cei patru polițiști de frontieră implicați în accident sunt în afara oricărui pericol.

 

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments