0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Un echipaj al Poliției de Frontieră lovit din plin de un șofer beat

Ieri, 20 iunie, în jurul orei 21:15, în satul Congaz, r.Comrat, un automobil al Direcției regionale SUD a Poliției de Frontieră a fost implicat într-un accident rutier.

Potrivit serviciului de presă al DPF, accidentul rutier a avut loc după ce un autoturism, de model BMW, cu numere de înmatriculare în Marea Britanie a lovit mijlocul de transport de serviciu al Poliției de Frontieră aflat în misiune, care avea dispozitivul sonor și semnalele luminoase în funcțiune.

Șoferul BMW-ului, un moldovean de 22 de ani, locuitor al satului Beșalma, se afla în stare de ebrietate avansată (0,90 mg/l în aerul expirat), nu s-a asigurat la trafic și a ignorat semnalele sonore și luminoase ale autospecialei Poliției de Frontieră care venea în spatele acesteia.

Echipajul Poliției de Frontieră a încercat să evite impactul, în rezultat automobilul de serviciu Dacia Duster s-a inversat, iar cei patru polițiști de frontier au avut de suferit diverse traumatisme, unul dintre care, fiind în stare gravă, a fost transportat de urgență la spital.

Dacă vinovăția șoferului va fi demonstrată, conform art.2641 CP al RM, riscă o amendă de până la 40000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

În prezent, organele de poliție continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate care au fost condiţiile în care s-a produs accidentul. Poliția de Frontieră va acorda tot suportul necesar pentru elucidarea circumstanțelor.

Toți cei patru polițiști de frontieră implicați în accident sunt în afara oricărui pericol.

 

 

Ultimele știri:
Articole Populare