6 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Un grup de tineri muzicieni din Cahul au parcurs 970 km pentru a concerta în fostele Capitale ale Tineretului

Miercuri, 7 noiembrie 2018, un grup de tineri muzicieni de la Școala de arte „Maria Cebotari” din Cahul, însoțiți de dascălii lor au pornit în „turneu” prin țară și au dat start Caravanei Tineretului.

Timp de trei zile, tinerii artiști au evoluat pe scenele școlilor de artă și instituțiilor de cultură din Varnița, Soroca, Sîngerei, Ungheni, Ialoveni și Cahul. Din fiecare fostă Capitală a Tineretului au fost delegați tineri care s-au alăturat Caravanei.Copii au intonat operele renumiților compozitori ca Șostacovici, Diabeli, Minisetii și au uluit publicul cu numere de artă la instrumente precum, vioară, pian, clarnet, acordeon, saxofon și altele.

Activitatea face parte din proiectul „Prin Artă spre Cultură” coordonat de Oleg Danilceac care a spus: „Am organizat această Caravană pentru a promova anume muzica clasică și pentru a scoate în evidență abilitățile musicale fantastice ale tinerilor din Cahul și nu numai„.În total, participanții au parcurs proximativ 970 km pentru a culturaliza și familiariza publicul din Republica Moldova cu muzica clasică.

 

Activitatea a fost desfășurată de Asociaţia Obştească „Pro Art”, în parteneriat cu Primăria municipiului Cahul și Consiliul raional Cahul în cadrul programului ,,Cahul – Capitala Tineretului 2018”, cu suportul financiar al Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Mai multe fotografii de la activitate puteți viziona aici.

Ultimele știri:
Articole Populare