4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Un minor din Cahul cercetat penal pentru efectuarea unui apel telefonic

Recent, o locuitoare a mun.Chișinău a telefonat la serviciul specializat 902, comunicând faptul că, un necunoscut ar fi sunat-o şi i-ar fi spus că blocul în care locuieşte ar fi minat. La apelul femeii au reacţionat echipele specializate mobile din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei şi au verificat toate etajele şi subsolul casei de locuit, nefiind depistate obiecte suspecte de explozibil. În acest context, oamenii legii au demarat acţiuni specializate, pentru a identifica şi reţine autorul apelului telefonic.

Acesta s-a dovedit a fi un minor de 12 ani, domiciliat în raionul Cahul. Conform informaţiilor preliminare, acesta îmreună cu un coleg de clasă ar fi efectuat apelul telefonic în scop de glumă, iar numărul de contact l-ar fi format la întâmplare. Minorul şi-ar fi recunoscut complicitatea în acest caz.

În pofida faptului că, suspectul este de o vârstă minoră, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre pregătirea unei exploziicare prevede amendă în mărime de la 11 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Poliţia atenţionează părinţii, de a monitoriza permanent activităţile copiilor şi de ai instrui, privind comportamentul în societate.

Ultimele știri:
Articole Populare