4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Un nou centru de consiliere psihologică şi juridică deschis în Cahul

La Cahul s-a deschis un nou Cabinet de consiliere psihologică şi juridică gratuită, creat special pentru femeile şi copiii afectaţi de violenţa în familie. Cabinetul este înfiinţat de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss”, în cadrul campaniei naţionale “Familii Ocrotite”.

Centrul este deschis în Cahul, strada Ştefan cel Mare 24, în cadrul  Centrului de Asistenţă Socială de zi pentru copii, fiind amenajat cu toate dotările necesare, astfel încât cei care îi păşesc pragul să găsească aici o atmosferă primitoare, intimitate şi confidenţialitate. Specialiştii psihologi şi jurişti sunt la dispoziţia celor afectaţi de cazurile de violenţă în familie, oferindu-le suport gratuit şi informaţii utile pentru a depăşi situaţiile de criză.
 
big-8b0949418d2714e4638938550f4a1f1e
 
La evenimentul de inaugurare au participat, alături de echipa Fundaţiei Edelweiss, mai mulţi reprezentaţi din partea tuturor autorităţilor publice implicate în activităţi inter-sectoriale de combatere a violenţei în familie.
big-f3fd924e27c656bffd4017921198f5db
„Ne bucurăm nespus de mult pentru că Fundaţia Edelweiss a venit în sprijinul victimelor violenţei. Până acum, nu am avut astfel de servicii în raion, iar atunci când depistam cazuri nu puteam veni prompt pentru a le soluţiona”, a declarat directorul Centrului din Cahul de Asistenţă socială de zi pentru copii, Viorica Gîscă.
Vladimir Calmîc, preşedintele Consiliului raional Cahul pe probleme sociale, a ţinut să precizeze suportul autorităţilor pentru activitatea de consiliere a victimelor violenţei în familie.
“Vom susţine în totalitate activitatea acestui Cabinet de consiliere psihologică şi servicii juridice, vom veni în sprijinul victimelor. Mai mulţi trebuie să ştie de existenţa acestor servicii gratuite,  unde victimele pot fi informate despre drepturile lor, unde specialiştii vor oferi asistenţă  şi unde pot fi îndrumate şi direcţionate spre autorităţile publice pentru a rezolva cazurile împreună”, a subliniat Vladimir Calmîc.
Mai multe astfel de Cabinete de consiliere psihologică şi juridică “Edelweiss” au fost deschise anterior şi în alte localităţi din ţară, în cadrul proiectului naţional desfăşurat de către Fundaţia lui Vlad Plahotniuc pentru ocrotirea victimelor violenţei în familie.
 
Sursa foto: edelweiss.md
Ultimele știri:
Articole Populare