0.8 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Un polițist de la Inspectoratul de Poliție Cahul a fost reținut de CNA

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Cahul a fost reținut astăzi de DGT Sud a CNA și procurori, fiind bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, omul legii ar fi extorcat și primit 1.500 de lei pentru a nu-și îndeplini obligațiunile de serviciu. Mai exact, acesta urma să nu atragă la răspundere penală infractorii întru-un caz de furt.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițistul a fost prins în flagrant delict. Reținerea a avut loc în incita Inspectoratului de Poliție Cahul, iar banii transmiși sub controlul CNA au fost găsiți în biroul unde a fost audiat unul din suspecții de furt.

Polițistul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reținut pentru 72 de ore, pe acest caz fiind pornit un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Ultimele știri:
Articole Populare