4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Un polițist din Cahul a fost reținut pentru corupere

Un ofițer superior de investigație din cadrul Secției Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului de Poliție Cahul a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție cu puțin timp în urmă. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, omul legii ar fi extorcat 8000 de lei pentru a nu-și îndeplini obligațiile de serviciu, mai exact pentru a nu atrage la răspundere contravențională un cetățean suspectat de achiziționarea, păstrarea și transportarea în scopul comercializării a 20 de litri de băuturi alcoolice fără acte de proveniență. Totodată, polițistul ar fi dat asigurări că, în viitor, nu va opera verificări de acest gen în privința bărbatului.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițistul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pe un termen de 72 de ore. Un dosar penal a fost pornit pe acest caz în temeiul art. 324 alin. (2) lit. c) Cod Penal.

Pentru acest gen de infracțiune, Codul Penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Menționăm că acesta este al doilea caz din ultima perioadă, după ce în urmă cu două săptămâini, un alt polițist de la Inspectoratul de Poliție Cahul a fost reținut de CNA.

Cazul precedent îl puteți vizualiza aici: Un polițist de la Inspectoratul de Poliție Cahul a fost reținut de CNA.

Sursa:cna.md
Ultimele știri:
Articole Populare