0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Un sportiv din Cahul s-a clasat pe locul întâi la Cupa Europeană de Taekwon-do


Vlad Malai este tânărul din Cahul care a devenit campion la 16 ani. Sportivul s-a întors de la Cupa Europeană de Taekwon-do ITF cu două medalii, una de argint la proba luptă și cea de aur și titlul de campion la proba tehnică.

Competiția a avut loc pe data de 25-28 octombrie la Sibiu, România unde au participat peste 1.300 de sportivi din 28 de țări. La proba sparing Vlad a ajuns în finală unde a cedat în fața unui sportiv din Federația Rusă și a urcat pe poziția secundă a piedestalului. La proba tehnică, sportivul Cahulean nu a lăsat șanse adversarilor și s-a clasat pe primul loc după 7 victorii consecutive.În primele meciuri de tehnică am avut emoții enorme, dar antrenorul a fost alături de mine și m-a susținut. La sparing am avut 20 de concurenți, dar am reușit să ies în finală. În timpul luptelor când până la sfârșitul meciului mai ramâneau câteva secunde și eu nu mai aveam puteri, auzeam glasul antrenorului de pe scaunul de secundant care îmi spunea „Lucrează! Lucrează! Așa! Bravo!” și puterile parcă singure se restabileau și câștigam. Vreau să mulțumesc mult părinților care întotdeauna m-au susținut moral și material și au făcut tot posibilul ca să pot participa la această competiție grandioasă”, ne-a spus Vlad.

Titlul de Campion European nu este singura distincție a sportivului. Acesta este multiplu campion național și premiant la competițiile internaționale.

În fotografie este Vlad Malai în cască roșie, iar în stânga lui, antrenorul Gheorghe Rîbakov.

Ultimele știri:
Articole Populare