0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Un tânăr din Cahul a fost lovit mortal de fulger

Tragedie în satul Burlacu din raionul Cahul. Un băiat de 16 ani a fost lovit mortal de fulger în timpul furtunii din data de 6 august. Acesta se întorcea de la scăldat pe un câmp împreună cu câțiva prieteni.

Potrivit autorităţilor locale, adolescentul se deplasa cu bicicleta, iar metalul este un bun conductor de curent electric și atrage fulgerul.

Specialiștii de la Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale ne recomandă oamenilor să verifice zilnic prognoza meteo și să evite ieșirile în câmp atunci când plouă cu descărcări electrice.

Dacă, totuşi, suntem surprinși de ploi însoțite de tunete și fulgere, trebuie neapărat să respectăm câteva reguli de bază.

De exemplu, este interzis să ne adăpostim sub copaci și nu trebuie să avem asupra noastră obiecte din fier sau telefon mobil. De asemenea, în timpul furtunii, este mai bine să ne ghemuim la pământ și să nu stăm în picioare sau culcați.

„În astfel de condiții este bine ca oamenii să nu se afle afară, în spații deschise, în câmp. În cazul în care, totuși, ploaia ne-a prins și este și tunet, și fulger, ar fi bine să mergem sub niște locuri izolate și nici într-un caz, sub copaci”, a spus  purtătorul de cuvând DSE, Liliana Pușcașu pentru www.publika.md.

Ultimele știri:
Articole Populare