0.7 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

Uniunea Europeană va oferi 11 milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului de alimentare cu apă în raionul Cahul

Municipiul Cahul și alte patru sate vecine vor beneficia de servicii mai bune de aprovizionare cu apă și canalizare. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană, care prevede un grant de 11 milioane de euro în acest sens.

În cadrul proiectului, vor fi construiți 8 km de apeduct și de rețele de canalizare în satul Cotihana și sisteme de canalizare în satele Crihana Veche, Pașcani și Manta.

De asemenea, în orașul Cahul va fi reabilitat și extins cu 11 km sistemul de alimentare cu apă, vor fi extinse rețelele de canalizare, va fi reparată stația de pompare și va fi reabilitată clădirea administrativă Apă Canal Cahul.

Proiectul sprijinit de UE este complementar proiectelor „Aprovizionarea cu apă și canalizare în raionul Cahul” și „Inițiativa pentru Sanitație”, finanțate de către Guvernul german, prin intermediul Ministerului pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei, în sumă totală de 23,5 milioane de euro.

Proiectele respective vot fi implementate de către Banca de Dezvoltare Germană KfW și vizează reabilitarea infrastructurii de bază de apă și de canalizare în cel mai mare oraș din sudul Moldovei.

Ultimele știri:
Articole Populare