4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Vameș reținut pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

Inspectorul postului vamal Cahul care a autorizat trecerea unui autocar implicat în activitatea de contrabandă cu obiecte de cult și mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari a fost reținut de către ofițerii de urmărire penală ai Serviciului Vamal pe un termen de 72 de ore.

Amintim că pe acest caz sunt cercetați penal doi cetățeni străini, care transportau icoane și mărfuri de larg consum în valoare de peste 1,3 milioane lei. Infracțiunea a fost relevată de către inspectorii Echipelor mobile ale Serviciului Vamal, entitate care asigură a doua linie de control, motiv pentru care a fost inițiată și o anchetă de serviciu în vederea stabilirii unor eventuale implicări ale vameșilor din post – caz mediatizat ieri, 5 octombrie a.c.

În rezultatelor investigațiilor preliminare, ofițerii Direcției urmărire penală a Serviciului Vamal au stabilit că inspectorul menționat și-a depășit atribuțiile de serviciu autorizând trecerea respectivelor loturi de mărfuri fără perceperea drepturilor de import aferente.

Considerând gravitatea încălcării admise, a fost dispusă începerea urmăririi penale în baza elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 328 alin. (3), lit. d) CP al RM – ”Depășirea atribuțiilor de serviciu soldate cu urmări grave.”, care se pedepsește cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

În cadrul cauzei penale inițiate se întreprind măsurile necesare în vederea stabilirii implicării și a altor angajați ai autorităților publice abilitate cu funcții de control la frontieră, inclusiv sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de corupție și a celor conexe.

Ultimele știri:
Articole Populare