4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

Vești bune pentru tinerii care își fac studiile peste Prut! Din 1 februarie aceștia vor călători gratuit cu trenul

Studenții din România, inclusiv tinerii basarabeni care își fac studiile peste Prut, vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând cu data de 1 februarie a anului curent. Vestea bună a fost anunțată la începutul acestei săptămâni de către noul ministru român al Educației, Pavel Năstase.

Scutirea de plată va reprezenta un mare avantaj în primul rând pentru cei care locuiesc în provincie.

Dacă până acum studenții la zi beneficiau de reducere, achitând doar jumătate din costul biletului de tren,  în baza cupoanelor oferite de universități, începând cu luna viitoare aceștia vor călători gratuit.

„Gratuitatea pentru studenţi la trenuri intră în vigoare de la 1 februarie 2017. Respectiv, călătoriile pe tren pentru studenţi sunt gratuite începând cu 1 februarie”, a precizat Pavel Năstase pentru Agerpres.

Menționăm că Guvernul României a aprobat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă care prevede că studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Imagine simbol: infokava.com

Ultimele știri:
Articole Populare