0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

(video) Aplicație la Protecția civilă în Andrușul de Jos

Formațiunea protecției civile din satul Andrușul de Jos, raionul Cahul, în comun cu angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au simulat lichidarea consecințelor unei situații excepționale, potrivit Direcției Situații Excepționale Cahul.

Exercițiul de teren face parte din planul de activitate a Serviciului Protecției Civile pentru anul 2016. Conform modalei în urma unui cutremur de pămînt a căzut o porțiune din peretele unei clădiri care a blocat traseul. Totodată în urma seismului s-au produs două focare iar în interiorul clădirii avariate au rămas blocate 3 persoane.

În imediata vecinătate, în urma cutremurului s-a răsturnat un autoturism în care a rămas blocat șoferul și un pasager. Misiunea formațiunii benevole a fost de a întreprinde primele acțiuni pînă la sosirea echipelor echipelor de salvatori și pompieri profesioniști. Aceștia au deblocat traseul pentru a asigura trecerea autospecialei de intervenție, au delimitat zona de risc, au evacuat oamenii din zona de risc și au pregătit o cisternă cu apă pentru a alimenta autospeciala.

După ce pompierii au lichidat focarele și au evacuat persoanele blocate din zona de risc, echipa sanitară din cadrul formațiunii protecției civile a făcut triajul sinistraților și a acordat primul ajutor medical acestora.

Pe parcursul desfășurării aplicației, două echipaje INP au izolat zona și au asigurat ordinea publică. La eveniment au participat și reprezentanți ai altor servicii publice precum și primari ai satelor din raionul Cahul.

Prezent la eveniment vicepreședintele raionului Cahul, domnul Vlad Cășuneanu, a mulțumit primarului satului Andrușul de Jos pentru implicare și buna pregătire, apreciind conlucrarea între formațiunea protecției civile a satului și pompieri ca fiind una reușită.

Totodată domnul vicepreședinte a specificat că fiecare primar trebuie să ia atitudine și i-a încurajat să-și creeze cîte o formațiune benevolă a protecției civile activă, să organizeze cu formațiunile respective astfel de activități pentru a le crea aptitudini de a preveni situațiile de risc și pentru a interveni în cazul unei situații de risc.

Ultimele știri:
Articole Populare