0.6 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

(video) Aplicație tactică a pompierilor la Combinatul de panificație din Cahul ,,Cahul- Pan”

În a doua jumătate a zilei de azi, pompierii din orașul Cahul au desfășurat o aplicație tactică la Combinatul de panificație ,,Cahul- Pan”, potrivit Direcției Situații Excepționale Cahul.

Scopul acestui exercițiu a fost de a testa nivelul de pregătire a efectivului și de a menține capacitatea angajaților Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale de a interveni la lichidarea incendiilor.

Conform modalei, în  depozitul de păstrare a făinii, s-a produs o explozie care a generat un incendiu. Alertați fiind, pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere a incendiilor, o ambulanță SMURD și un efectiv de 15 angajați din cadrul Direcției Situații Excepționale Cahul.

Ajunși în 5  minute la fața locului pompierii au simulat o desfășurare de luptă. Totodată o echipă de pompieri protectori au evacuat un sinistrat din zona de risc, acesta fiind preluat de un echipaj SMURD care după ce i-a acordat primul ajutor medical calificat l-a transportat la Spitalul Raional. Acțiunile de lichidare a incendiului au durat zece minute. Conducerea Fabricii de panificație a felicitat pompierii pentru operativitate și profesionalism.

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale desfășoară periodic astfel de exerciții tactice pentru a menține nivelul de pregătire a pompierilor pentru a interveni la lichidarea situațiilor de risc. 

Ultimele știri:
Articole Populare