4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

(Video) Intervenția salvatorilor după prăbușirea elicopterului SMURD

În după amiaza zilei de 2 iunie, la Dispeceratul Sud a parvenit informația precum că un elicopter SMURD s-a prăbușit în pădurea din apropierea satului Haragîj, raionul Cantemir.

Elicopterul era într-o misiune de salvare și se îndrepta spre orașul Cahul pentru a prelua un pacient în stare gravă. Pentru efectuarea lucrărilor de lichidare a consecințelor accidentului, la fața locului au fost antrenate 10 unități tehnice și peste  40 de angajați din cadrul Serviciului Salvatori și Pompieri.

Pompierii au efectuat lichidarea arderii izbucnite la aparatul de zbor, iar în apropiere de rămășițele elicopterului au fost găsite cadavrele celor 4 membri ai echipajului aeromobil. Corpurile neînsuflețite au fost ridicate în sicrie după ce medicii legiști au efectuat expertiza medico legală.

La Centrul de Medicină Legală din mun. Chișinău a venit secretarul de stat al MAI România, Raed Arafat și membri a echipajelor SMURD Iași. Oficialul a mulțumit autorităților din Moldova pentru sprijin și implicare. Sicriele cu corpurile neînsuflețite au fost ridicate de ofițeri MAI, iar zeci de polițiști, pompieri, salvatori și paramedici au dat onorul eroilor căzuți la datorie.

Mai tîrziu, cadavrele echipajului au fost preluate de două ambulanțe SMURD Iași, care însoțite de inspectorii de patrulare s-au îndreptat spre vama Leușeni. O comisie  mixtă  formată din experți din Republica Moldova și România continuă și acum cercetarea tuturor circumstanțelor producerii accidentului. Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI sînt prezenți la la fața locului 24/24 ore pentru a asigura suport logistic comisiei de cercetare.

Mai jos atașăm video de la prăbușirea elicopterului SMURD.

Ultimele știri:
Articole Populare