miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăȘTIRI LOCALESocial(video) Delegație MAI din Geogia în vizită la DSE Cahul

(video) Delegație MAI din Geogia în vizită la DSE Cahul

Pe data de 6 iulie 2016, Direcția Situații Excepționale Cahul a găzduit delegaţia Ministerului Afacerilor Interne al Georgiei, condusă de viceministrul afacerilor interne, Merab Malania.

Scopul vizitei delegaţiei georgiene a fost familiarizarea cu domeniile de activitate ale salvatorilor și pompierilor precum și cu dotarea tehnică a subdiviziunii. Totodată, în cadrul întrevederii, șeful Direcției Situații Excepționale Cahul, colonelul Caraja Ion, a trecut în revistă priorităţile de reformare ale instituţiei la nivel strategic, specificînd importanța implementării acestor reforme pentru a reduce timpul de reacție la lichidarea consecințelor situațiilor de risc și salvarea de bunuri și vieți.

Oficialii georgieni s-au arătat interesați de funcționalitatea Centrului de Dirijare și Intervenție Operativă Sud precum și de implementarea proiectului national SMURD, exprimîndu-și intenția de a prelua bunele practici și strategiile de dezvoltare ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din Republica Moldova. 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments