4 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

(video) Delegație MAI din Geogia în vizită la DSE Cahul

Pe data de 6 iulie 2016, Direcția Situații Excepționale Cahul a găzduit delegaţia Ministerului Afacerilor Interne al Georgiei, condusă de viceministrul afacerilor interne, Merab Malania.

Scopul vizitei delegaţiei georgiene a fost familiarizarea cu domeniile de activitate ale salvatorilor și pompierilor precum și cu dotarea tehnică a subdiviziunii. Totodată, în cadrul întrevederii, șeful Direcției Situații Excepționale Cahul, colonelul Caraja Ion, a trecut în revistă priorităţile de reformare ale instituţiei la nivel strategic, specificînd importanța implementării acestor reforme pentru a reduce timpul de reacție la lichidarea consecințelor situațiilor de risc și salvarea de bunuri și vieți.

Oficialii georgieni s-au arătat interesați de funcționalitatea Centrului de Dirijare și Intervenție Operativă Sud precum și de implementarea proiectului national SMURD, exprimîndu-și intenția de a prelua bunele practici și strategiile de dezvoltare ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale din Republica Moldova. 

Ultimele știri:
Articole Populare