4.1 C
Кахул
miercuri, noiembrie 29, 2023

(video) Incendiu într-un apartament din Cahul

Duminică, 29.05.2016, la ora 02:10, potrivit Direcției Situații Excepționale Cahul, pompierii au fost alertați pentru a interveni la lichidarea unui incendiu, în orașul Cahul.

Din informațiile operative s-a constatat că în interiorul apartamentului erau 3 persoane: un bărbat de 60 de ani, o doamnă de 61 de ani cu probleme locomotorii și fiul acestora de 37 ani. De către Centrul de Dirijare Operativă Sud, la adresa indicată au fost îndreptate o autospecială cu un efectiv de 5 persoane și o ambulanță SMURD cu 4 paramedici la bord precum și o ambulanță a Serviciului Medical de Urgență.

Ajunși în doar 5 minute la fața locului, pompierii au constatat că un apartament de la etajul 5, dintr-un bloc cu 5 etaje, era cuprins de fum dens.  Imediat s-a acționat în vederea evacuării persoanelor din zona de risc și a lichidării focarului de ardere. Operațiunea de salvare a durat 30 minute. Focul a distrus bunurile dintr-o camera cu dimensiunile de 2,5m x 3,5m, iar la venirea pompierilor bărbatul de 37 de ani era carbonizat.

Datorită intervenției prompte și profesionalismului, pompierii au salvat restul apartamentului și pe proprietarii acestuia. Paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat femeii care era în stare de șoc, iar după ce s-au asigurat că starea bătrînului era stabilă, l-au transportat la Spitalul Raional din Cahul cu arsuri ale căilor respiratorii și arsuri de gradul II ale membrelor superioare.

În urma cercetării incendiului, inspectorii de stat a măsurilor contra incendiilor a raionului Cahul au stabilit că, cauza producerii incendiului a constituit-o imprudența în timpul fumatului. Pentru a preveni situațiile de risc similare, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndeamnă cetățenii să nu fumeze în spațiul locativ, ci numai afară și în locuri special amenajate.

Ultimele știri:
Articole Populare