0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

(video) Incendiu în satul Chircani. Pompierii au intervenit pentru lichidarea mai multor hectare de vegetație

Astăzi, 18 iulie 2016, la orele 11:40, pompierii au fost alertați despre producerea unui incendiu în satul Chircani, comuna Cucoara, raionul Cahul, potrivit Direcției Situații Excepționale Cahul.

În teren, a intervenit inițial o autospecială, care a stabilit că incendiul care a cuprins acoperisul unei locuințe, cu suprafața de 40 metri pătrați, s-a răspîndit, în condiții de vînt puternic, către o suprafață considerabilă de iarbă uscată. Astfel, au fost cerute ajutoare, astfel încît pentru stingerea focarelor, au acționat în total cinci autospeciale, cu un efectiv de 22 pompieri.

Localizarea incendiului a fost anunțată la ora 12:22 minute, fără ca focul să obțină extindere, intervenția fiind dificilă în condiții de vînt. Lichidarea totală a focarelor, s-a dat la ora 13:35 minute, în total fiind afectată de foc o suprafață de 7 ha de iarbă. Totodată, au fost salvate bunurile materiale din casă, acoperișul căreia a fost cuprins de foc, dar și alte două anexe locuibile și alte obiecte din acele gospodării.

De menționat, că suplimentar la fața locului au intervenit și reprezentanți ai formațiunilor de protecție civilă din comună, cu un tractor și cisternă. În urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit, iar pompierii recomandă prudență maximă în aceste condiții de umeditate redusă și rafale de vînt. Este interzisă igienizarea teritoriilor prin ardere și aruncarea la întîmplare a surselor de foc, pentru evitarea unor astfel de incendii.

Potrivit statisticii, în ultimele 24 de ore, în republică pompierii au intervenit în 34 de cazuri, pentru stingerea focarelor de vegetație, intervenții care au avut loc în raioanele Cimișlia, Ocnița, Edineț, Orhei, Ungheni, Căușeni, Florești, Fălești, Hîncești Nisporeni, Ialoveni și UTA Găgăuzia.

Ultimele știri:
Articole Populare