0.5 C
Кахул
joi, decembrie 7, 2023

(Video) Pompierii simulează o intervenție la Gimnaziul din satul Cîșlița Prut, raionul Cahul

La sfîrșitul acestei săptămîni, pompierii din cadrul Unității Salvatori și Pompieri Giurgiulești au simulat o intervenție la gimnaziul din satul Cîșlița Prut, raionul Cahul, scrie DSE Cahul.

Conform modalei în urma unui cutremur de pămînt în incinta gimnaziului s-a produs un incendiu de mici proporții, iar în subsol au rămas blocate persoane. Echipaţi în costume de luptă, salvatorii au avut misiunea de a lichida incendiul și de a salva persoanele blocate. În cîteva minute pompierii au reuşit să intre în mediul nociv, să evacueze sinistrații din zona de risc, să localizeze și lichideze incendiul.

Elevii gimnaziului și personalul gimnaziului au avut posibilitatea să vadă cum acționează pompierii la intervenție. Mai mult, cei mai îndrăzneți au testat echipamentele de luptă ale pompierilor, căștile de protecție precum și furtunurile. Pompierii le-au povestit despre specificul profesiei lor, iar mulți dintre micuți au manifestat dorința de a deveni salvatori cînd vor crește mari.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI desfăşoară astfel de antrenamente sistematic, pentru a menține nivelul de calificare a angajaţilor de trupă, dar și pentru a crea posibilitatea elevilor să cunoască tehnica de intervenție și specificul profesiei de pompieri și salvatori.

Ultimele știri:
Articole Populare