Începând cu data de 25 ianuarie candidații înregistrați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova care au colectat semnăturile susținătorilor pot începe campania electorală. În circumscripția uninominală nr. 43, mun. Cahul au fost înregistrați opt pretendenți la fotoliul de deputat. Aceștia au colectat semnături din partea simpatizanților și sunt eligibili în cadrul exercițiului electoral.
Lista candidaților începe cu Oleg Creciun din partea Partidului Democrat din Moldova. Acesta va fi plasat în drept cu numărul unu în buletinul de vot. Creciun are 42 de ani și este actualul director al Spitalului Raional Cahul, a fost director interimar al Centrului național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și viceministru al Sănătății până în 2017, ulterior a demisionat. Conform declarației de avere și interese personale, Oleg Creciun a încasat în perioada 1 ianuarie 2017 – 26 decembrie 2018 un salariu în mărime de 350.760 mii lei, are în proprietate un apartament și o cotă parte în alt imobil, și un automobil de model „Mercedes”, fabricat în anul 2008.
Următorul doritor de a deveni deputat și numărul doi în buletinele de vot este Evgheni Osadcenco. Acesta are 43 de ani, reprezintă Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și este asistent de deputat în actualul parlament. Anterior a activat în cadrul Direcției Pază de Stat a MAI, din 2006 până în 2010 a fost șef de Secție la Inspectoratul de Poliție Cahul, iar din 2010 până în 2016 – șef-adjunct al Direcției situații excepționale Cahul. Conform declarației de avere și interese personale, Evgheni Osadcenco a încasat în perioada 1 ianuarie 2017 – 26 decembrie 2018 un salariu în mărime de 150.967 mii lei și o pensie de 123.623 mii lei. Totodată, Osadcenco declară un teren intravilan obținut în anul 2015, un apartament cumpărat în același an, o casă de locuit, procurată cu un an mai târziu și un automobil de model „Renault”.
Unica femeie care candidează la funcția de deputat pe circumscripția nr.43, Cahul este Antonina Belobrova. Are 58 de ani, este economist de profesie și candidează sub numărul trei în buletinele de vot din partea Partidului Politic „Șor”. Potrivit declarației de avere și interese personale, Belobrova a ridicat un salariu de 86.700 mii lei în perioada 1 ianuarie 2017 – 26 decembrie 2018 de la SRL „Magazine Sociale”. Aceasta mai declară un teren agricol, unul intravilan și o casă de locuit.
Cu numărul patru în buletinele de vot va figura membrul Partidului Comunist din Republica Moldova, Gheorghe Ghețivu. Acesta are 56 de ani și este directorul SA „Apă-Canal Cahul. Anterior, Ghețivu a fost viceprimar al orașului Cahul, a deținut funcții de conducere în cadrul ÎM Apă-Canal Cahul, iar după reorganizarea întreprinderii municipale în Societate pe Acțiuni, în anul 2017, Gheorghe Ghețivu a fost ales director. Conform declarației sale de avere și interese personale, Gheorghe Ghețivu a încasat în perioada 1 ianuarie 2017 – 26 decembrie 2018 un salariu de 325.600 mii lei. Totodată, acesta are în proprietate un teren neevaluat, o casă de locuit și două bunuri mobile, un autoturism model „Opel” și un camion „MAN”.
Sergiu Tutovan este candidatul Blocului „ACUM” și va figura în buletinele de vot în dreptul cifrei cinci. Tutovan are 54 de ani și este consilier în cadrul Consiliului Raional Cahul. Este absolvent al Universității Agrare de Stat din Moldova, deține titlul de doctor în științe agricole și este directorul Asociației producătorilor de struguri. În declarația de avere și interese personale Sergiu Tutovan indica un venit în mărime de 707.240 mii lei, 8.200 mii lei indemnizații din partea Consiliului Raional Cahul și 135.897 mii lei – venit generat de Patenta de întreprinzător. Subiectul declarației a indicat și doua unități de transport, un autocamion și un autoturism fabricat în anul 1992, dar și un teren intravilan.
Numărul șase în buletinul de vot ii revine președintelui Fracțiunii Partidului Politic „Partidul Nostru” din Consiliul municipal Cahul – Sergiu Rența. Acesta are 35 de ani și nu este angajat în câmpul muncii. Potrivit declarației de avere și interese personale, în perioada 1 ianuarie 2017 – 26 decembrie 2018, Rența a obținut venituri doar din indemnizația de consilier raional și municipal – 26.155 mii lei. Totodată, acesta declară două automobile, un „Mercedes” și un „Volkswagen” dobândit în anul 2017, un teren agricol cu o suprafață de 0,59 h și unul intravilan. La fel, Sergiu Rența este titular a două societăți economice în agricultură și comerț.
Ștefan Secăreanu este penultimul candidat înregistrat de biroul electoral și va ocupa locul șapte în buletinul de vot. Secăreanu a deținut anterior trei mandate de deputat pe listele partidelor Frontului Popular din Moldova, Partidul Popular Creștin Democrat și blocului electoral „Convenția Democrată din Moldova”. Are 60 de ani și este jurnalist de profesie. Ștefan Secăreanu declară un venit în mărime de 385.396 mii lei primit de la Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectulă, unde activează în calitate de specialist redactor și un imobil în valoare de 812.776 mii lei.
Ultimul în buletinul de vot va figura Ion Groza. Numărul opt în buletinele de vot îi este atribuit actualului Președinte de Raion care are vârsta de 53 de ani și are în palmarez patru mandate de consilier raional. În perioada 1 ianuarie 2017 – 26 decembrie 2018, Groza a avut un venit în mărime de 309.2019 mii lei sub formă de salariu de la Consiliul Raional Cahul. Totodată, acesta mai declară două terenuri, două case de locuit și un autoturism model „Volvo”.